Direktlänk till inlägg 31 januari 2008

Tips, Naglar

Av Sjöberg - 31 januari 2008 16:16

Så inlägget nu kommer att handla om naglar och hur JAG tar hand om mina.

Jag hoppas ni kan finna inspiration och ta av mitt sett till en vacker tass (;


Handen:

Ska man sköta snygga naglar bör man ha någorlunda skötna händer.

Vården för mina händer är en simpel insmörjning.

Jag ser till att händerna oftast är mjuka, lena och inte fnasiga helt enkelt.

Produkter: Produkter man kan använda för detta syfte är nästan de flesta, jag har testat lite olika från apoteket och vanliga H&M däribland "propyless", "Nivea" och min personliga favorit "Vaseline intensive care, Hand and nail lotion"

Vaseline intensive care är dryg i sig och torkar fort, den luktar frächt om händerna är rena ochså vårdar den inte bara handen genom att göra dom mjuka utan tar även hant om naglarna. Den använder jag ca 1gång/dag


Har du extra torra händer så kan du skrubba de eller använda en lite mer fet kräm till en början.


Nagelband:

Är du sprucken eller biter bort skinn runt nageln, vänj bort det !

Det kan hända att nagelbandet växer en bit upp på nageln. Det är helt "ofarligt" att ta bort och gör inge vidare sämre för naglarna.

På de flesta alluhandlare, H&M, åhlens, ica med mera går det ofta att köpa speciella pinnar och dyl att hasa bort nagelbandet med, annars finns det hemmaknep.

1 )  Gör upp en balja med vatten som ska ha en behaglig värme och lite där över, lägg i händerna i baljan för att mjuka upp nagelbanden ca 5 minuter.

2 ) när du tar ut händerna så torka av dom ochså kan du försöka peta ner nagelbandet bort från nageln. För hemma budget saker som inte alltid fungera kan man testa med sånna här "plackers" , dvs petsidan eller liknande saker som inte kan skada nageln för mkt.

Nagelbandet bör lossna lite av sig själv och/eller försvinna innom någon kvick dag annars kan du försöka lossa lite på det men var väldigt försiktig så du inte river upp för mkt !

3 ) Smörj in nageln, nagelbandet och området runtom med en typ av olja. Det finns även spc för att mjuka upp området men annars kan man använda vanlig matolja och låta det dra in sig, inte lika effektivt men det fungerar.

Låt suga in ett tag innan du torkar bort det.


Naglarna:

Modet: Naglarna skall vara lite fyrkantiga och tväravfilade just nu. Nagellacket är ljusa gälla färger eventuellt en mörk dyster lila.

Skötning: Naglar tar ett tag att få fina så jag kan säga på en gång att det kasnke inte kommer ta en vecka direkt.

Börja med att införhandla en nagelfil i glas som jämfört med andra filar inte sliter på nageln och tillåter att man filar i två riktningar.


1 ) Om nagelns längd är så de går att fila rekomenderar jag att du gör det, fila de ungefär varje vecka i början ochså bara lite på toppen så kommer de snart börja växa en fin nagel som blir längre och längre.

Du skall altså INTE fila av hela nageln när den börjar få längd.

2 ) Har du "ränder" i naglarna och om de inte är allt för svaga kan man även starta med att införhandla en polerningsfil. Den används ovanpå nageln för att slipa bort ränderna och skapa en fin glans.

Passa med att fila för mycket bara, den grovaste sidan får MAX användas en gång i månaden annars kommer du troligtvis få en tunn nagel som inte växer sig och som bara smärtar.

3 ) Finner du att dina naglar är gula eller bara klena och sprickiga ?

Första problemet är troligtvis att du använt för mycket nagellack utan ett så kallat underlack. För båda gäller att du införskaffar ett speciellt underlack, går att få ihop med överlack för ett rimligt pris.

Är naglarna veka och går av hela tiden ska man använda genomskinligtnagellack eller under/överlack ev. i kombo med någon sorts stärkelse då de så småningom borde bli bättre.


Produkter jag rekomenderar:

Vaseline intensive care, hand & nail lotion 400ml, ca 70kr H&M

Nevo, dead sea SPA ( Lotion, polerningsfil, nagelbandsolja ) ca 250-300kr från internet. Direktlänk: http://nevo-spa.com/en/eshop/nails-care/special-nail-care-kit--17.html

Budget alternativet på polerfil, H&M:s egna "Nail buffer" 19,50Kr

Nagelfil i glas,( oftast sämre kvaliteé på Kicks och H&M ) ca 100-250kr beroende på köpställe.

Över och underlack "O.P.I" ca 150kr på Kicks


Lycka till med sparandet och skötandet :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sjöberg - 28 juni 2008 23:55

God kväll, eller snarare natt då där ute i landet. :)Kom just hem från en kväll med tjejorna, dom skulle kila vidare och det orkade jag verkligen inte med så fick bli hemgång istället.Tempen:Jag har nu känt mig typ 2 dagar att en förkylning är och sm...

Av Sjöberg - 27 juni 2008 13:23

Ja hur var det här nu med att övningsköra, jag har hört talas om motorstopp, svåra ting.Krångliga pedaler och ja dom dära växlarna som man inte kan utantill.Typ lite ditt och datt, det tar helt enkelt lång tid att lära sig köra bil, bullshit vill jag...

Av Sjöberg - 26 juni 2008 00:31

Allmänt:Imorse vaknade jag av Joh som skrev på msn, hon ville att jag skulle komma in till stan och så gjorde jag, vi strosade runt på stan från kl 12 tills kl var 3 och satt ute och njöt av den underbara solen som stog framme dom timmarna.För övrigt...

Av Sjöberg - 23 juni 2008 00:29

Tja tja, igår hände inte så mkt, umgicks med Cat och några till.Stannade kvar inne i stan och spelade kort samt kikade lite film på kvällen :)Idag stack jag, Cat och joh iväg och fiskade ett tag, fick en hel del fisk men självklart släppte vi tbx dom...

Av Sjöberg - 22 juni 2008 14:25

Också igår kom den, dagen vi alla gick och längtade efter. Sakta men säkert har det gått frammåt och nu äntligen efter hela 4år, två veckor och en 25 minuters reklampaus var den där, Sex and the city filmen. GAAAAH helt tokigt, älskar, riktigt älskar...

Ovido - Quiz & Flashcards